Wandelconcert

Wandeling door de velden bij Eys (ca. een uur heuvelop) naar de gerestaureerde boerderij van Hanneke en Ralph in Elkenrade waar dit optreden van Margriet Sjoerdsma plaatsvindt. De ster van deze veelzijdige Limburgse vocaliste stijgt snel. Drie weken na dit wandelconcert in Elkenrade treedt ze met Songs from Odelien op in het Concertgebouw, ook dan met bassiste Heineking en celliste Courtens.

Datum: Zondag  19 juni

Tijdstip: 13.30 uur vertrek

Locatie: Café Sport, Grachtstraat 1A, Eys

Entree : € 25,00

inclusief 2 consumpties (alleen via voorverkoop/reservering)

Margriet Sjoerdsma zang, ukelele

Cord Heineking contrabas, bas, zang

Michelle Courtens cello, zang

Margriet Sjoerdsma (Sittard, 1983) studeert jazz op het conservatorium, maar laat zich ook inspireren door singer-songwriters als Jeff Buckley, Sheryl Crow en Joni Mitchell. Op haar eerste twee albums With The Whisper Of A Morning (2006) en Bloom (2008) zijn vooral jazzinvloeden te horen in de traditie van andere Nederlandse acts als Room Eleven en Wouter Hamel.

Dankzij haar vaste pianist en componist Dimitar Bodurov staat de piano centraal in de begeleiding. Naar aanleiding van goede reacties op de cd’s staat de zangeres onder meer op North Sea Jazz, The Hague Jazz, in het Concertgebouw en de Kleine Komedie. Het blad Elle kroont haar in 2009 tot meest veelbelovende zangeres. Sjoerdsma is te gast bij radioprogramma’s als Opium, Cappuccino, Tros Muziekcafé en bij 3FM. Ze gaat op tournee in het buitenland met optredens in onder meer Bulgarije (Smolyan Jazz Festival en Varna Summer International Jazz Festival), Kroatië (Bale Jazz) en Zuid-Korea. In 2012 doet ze in Nederland een theatertournee.

Op het derde album Drawing Circles is haar voorliefde voor singer-songwriters terug te horen en speelt gitaar een belangrijke rol. De liedjes op de plaat heeft ze zelf geschreven in samenwerking met Louk Boudesteijn, Maarten van Damme, JanPeter Hoekstra en Martijn van Agt. Naar aanleiding van het boek Behind The Rainbow, de Engelse biografie van Rotterdammer Johan Bakker over de Amerikaanse zangeres Eva Cassidy (1963-1996), doet Margriet Sjoerdsma vanaf september 2012 enkele optredens met A Tribute To Eva Cassidy, onder meer begeleid door Eva’s broer Dan Cassidy.

In seizoen 2013-2014 was A Tribute to Eva Cassidy een groot succes met uitverkochte concerten door het hele land. Inmiddels is de cd A Tribute to Eva Cassidy uitgebracht. In februari 2013 waren Margriet Sjoerdsma , Dan Cassidy, Arie Storm en Cord Heineking te gast bij VPRO’s Vrije Geluiden, Ned. 1 en in augustus 2013 bij de Uitmarkt bij Kunststof TV, Ned.2. In 2015 beleeft A Tribute to Eva Cassidy haar reprise met wederom 30 concerten in de Nederlandse theaters.