Het Fontys Jazz Choir bestaat uit 11 studenten van de faculteit der kunsten van de Fontys Hogescholen in Tilburg en treedt op met een mix van vocale jazz, maar ook pop, gospel en fusion.

Op initiatief van Hans van den Brand is in 2003 het Fontys Jazz Choir opgericht. Een 11-koppig koor van ambitieuze zangers en zangeressen die in Tilburg de opleiding Muziek- en Musicaltheater, Lichte Muziek of Docent Muziek volgen, dat zich specialiseert in het uitvoeren van vocal pop en jazz repertoire, al dat niet a cappella.

De zangers auditeren voor het koor en mogen als student/alumnus maximaal vijf jaar lid zijn. Het combo wordt gevormd door studenten/alumni van de jazzafdeling. Het Fontys Jazz Choir verzorgt jaarlijks een 10-tal concerten en is een graag geziene gast op festivals in binnen- en buitenland.

Begin 2014 veranderde de samenstelling flink: er voegden zich zes nieuwe zangeressen bij het koor en er kwamen nieuwe uitdagingen voor de jonge vocalisten op het muzikale pad. Na wederom het gastkoor te zijn bij Tilburg in Koor in juni werd de hoogste ambitie werkelijkheid: deelname aan de World Choir Games 2014 in Riga (Letland). Het koor wist met veel waardering van de internationale jury en het publiek twee gouden plakken te veroveren in de jazz- en popcategorie! Daarmee verwierf het koor een plek bij de beste drie koren van de wereld. Reden te meer om in deze samenstelling de plannen voor een CD opname werkelijkheid te laten worden.

Het FHK management toonde zich enthousiast om het project te sponsoren. In oktober vonden de opnames plaats in de Wisseloord Studio’s in Hilversum en in 2015 was de release een feit. In mei 2015 behaalde het koor een prachtige derde plek tijdens het AAVF 2015 in Århus (Denemarken). In november 2015 werden zij overtuigend winnaar van het BALK Top Festival in de Doelen te Rotterdam.