Dido & Aeneazz

Barokmuziek heeft een puls, een ‘drive’. En barok nodigt uit tot een eigen interpretatie, met onverwachte melodiekleuringen en kruidige akkoorden. Raaf Hekkema, saxofonist van Calefax, maakte al eerder eigenzinnige versies en arrangementen van stukken uit de (vroeg) barok zoals Monteverdi, Dowland en Bach. Voor Dido & Aeneazz maakt hij een gloednieuwe bewerking van Purcells barokopera Dido and Aeneas voor de vijf virtuoze blazers van Calefax samen met het verleidelijke en wendbare trompetgeluid van trompettist Eric Vloeimans. 

Dido and Aeneas wordt als één van Purcells meesterwerken beschouwd en vertelt het verhaal over de liefde tussen Dido, de koningin van Carthago, en de Trojaanse held Aeneas, en over Dido’s wanhoop wanneer Aeneas haar verlaat.

Met muziek van o.a. Eric Vloeimans, Raaf Hekkema en Henry Purcell.
Met medewerking van Gulli Gudmundsson (bas) en Jasper van Hulten (drums)

Calefax

Calefax is een hechte formatie van vijf rietblazers die een grote passie delen. Al meer dan drie decennia houden ze in binnen – en buitenland een reputatie hoog op basis van virtuoos spel, briljante arrangementen en frisse podium-presentatie. Ze gelden als de uitvinders van een nieuw genre: het rietkwintet. Het repertoire van Calefax bestaat uit arrangementen en nieuwe composities. Kamermuziek uit vele eeuwen, van 1100 tot nu, wordt door hen zelf bewerkt voor de unieke bezetting van hobo, klarinet, saxofoon, basklarinet en fagot. 
Dankzij de talloze reizen en samenwerkingen met andere musici staan ze daarbij open voor invloeden uit de wereldmuziek, jazz en improvisatie.


Koop kaartjes

Eric Vloeimans

Eric Vloeimans is een improviserend trompettist en componist die de term ‘jazz’ voor zijn muziek te beperkend vindt. Zijn werk wordt gekenmerkt door melodische en lyrische kracht, en een karakteristiek, individueel geluid dat in de meer ingetogen stukken fluwelig of fluisterend wordt genoemd. 
Vanuit zijn brede belangstelling heeft Vloeimans samengewerkt met artiesten uit de popmuziek en wereldmuziek, waaronder Fay Lovsky, Doe Maar, Spinvis, Jan Akkerman, Kyteman, flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel, Latin-pianist Ramon Valle. Daarnaast heeft hij regelmatig als solist opgetreden bij klassieke ensembles en orkeste, o.a. het Matangi Quartet, Holland Baroque, het Koninklijk Concertgebouworkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest
Met muziek van o.a. Eric Vloeimans, Raaf Hekkema en Henry Purcell.
Met medewerking van Gulli Gudmundsson (bas) en Jasper van Hulten (drums)

Datum: Dinsdag 19 Juni

Tijdstip: 20.15 uur

Locatie: St. Agathakerk Eys

Entree: € 15,00  

Over de video

In 2014 werkten Calefax en Eric Vloeimans eerder samen op de cd én het concertprogramma ‘On the Spot’ die zeer positief door de pers werden ontvangen:
“Alsof er geen grenzen tussen oude en nieuwe muziek bestaan, alsof er geen discografische vakjes zijn waardoor jazz en klassiek gescheiden worden, alsof etnische muziekinvloeden er eindelijk, eindelijk gewoon bij horen, speelt het blaaskwintet met Vloeimans een daverende cd vol.“ 
— Luister, Paul Janssen